Въпрос на аритметика ли е отслабването?

Много диетолози са убедени, че отслабването е въпрос на аритметика - трябва да се изразходват повече калории, отколкото се приемат. Но някои експерти по здравословно хранене са на мнение, че нито едно упражнение не може да поправи следите, които нанасяме на тялото си с вредните продукти, които консумираме. Според тях главното е не колко калории се приемат, а откъде са те. 1400 калории от бял хляб, например, не са равни на същото количество, но от риба.  Защото първите ще се превърнат в мазнини, а вторите ще ви осигурят енергия и ще градят мускулите ви.

Освен това, най-добре е да забравите за диетите - колкото по-строги са те, толкова по-бързо след това ще си върнете теглото.

Дори и да правите по 300 коремни преси на ден, няма да имате стегната фигура, ако не се храните правилно. Изключете от менюто си вредните наситени мазнини /масло, пълномаслени млечни продукти, мазно месо и др/, намалете количеството на простите въглехидрати /всичко сладко и тестено/ и добавете белтъчини към менюто си.

Освен на разнообразната храна, трябва да обръщате внимание и на количеството, което приемате. А ако правите редовни и интензивни тренировки, ще изгаряте повече калории и ще можете да си хапвате доволно...


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!