Можем ли да забавим стареенето?

Клетките в човешкия организъм са милиарди. С течение на годините обаче те преминават през своеобразен филтър и към 70-годишна възраст  драстично намаляват. Естествено това води до  различни нарушения в организма. Има обаче растения, които са способни да забавят стареенето.


Сокът от пресни филизи на ечемик е природен концентрат от хранителни вещества. В него има 60 вида минерали и микроелементи, витамини, 80 фермента, аминокиселини, сред които 8 са незаменими, и хлорофил.


Всички тези данни за сока от ечемик са получени от японски изследователи.  Според тях сокът от пресен зелен ечемик  е чудесен източник на антиоксиданти - супероксид дисмутаза, пероксидаза, селен, витамин А, С, Е, гликозилизовитексин, лютонарин, сапонария - които  забавят стареенето на клетките.


Освен това сокът от ечемик подобрява състоянието на всички системи в организма и като следствие състоянието на кожата; нормализира процесите на храносмилането, преработването и отделянето на храната, като подобрява работата на стомаха, панкреаса и червата.


Папаята пък стана известна, след като прочутият професор Люк Монтание я препоръчал на папа Йоан Павел II, който страдал от болестта на Паркинсон.  След няколкомесечно лечение с  ферментирала папая симптомите на папата значително намалели. Знае се, че този плод има способността да забавя стареенето заради имуноукрепващите си свойства.


Професор Монтание е известен със своите изследвания на СПИН и откриването на вируса на имунодефицита. Според него хранителните добавки с антиоксиданати действат по-добре от лекарства. Професорът е на мнение, че папаята укрепва имунната система на организма и спомага за съпротивата на организма на външни и вътрешни агресии.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!