Любовта по света

Любовта не познава граници и със сигурност на Земята не може да се намери територия свободна от любов. Но как изразяват чувствата си, какво е отношението към секса и как изграждат отношенията си в различните страни?

В Англия любовта започва с приятелство. Най-често англичаните се запознават в  службата или чрез познати.  Те общуват дълго преди отношенията им да прераснат в по-романтични. А пътят към  сърцето на англичанина минава през … шегите, защото там най-много се цени чувството за хумор.

Англичаните, както знаем са доста консервативни и те са против женската инициатива в отношенията - поканата за среща трябва да дойде от страната на мъжа. Романтичните срещи се определят в пъбове или барове и, според традицията, на първата среща всичко се плаща от мъжа, но после сметката се поделя. Това е така, защото англичанинът не е готов да харчи пари за момичето, докато не е уверен в своята симпатия към него.

След среща мъжът изпраща дамата до спирката на обществения транспорт или до таксито и, в много редки случаи, до дома й.  Има двойки, при които може да се случи секс на първата среща, но подобно поведение не е прието.

Англичаните умеят да ухажват, ако намеренията им са сериозни.  Те са готови да подаряват цветя всеки ден и да правят романтични изненади, но не бързат да се женят.

Франция и французите се асоциират с романтика и красота в отношенията. Но всъщност в тази страна не всичко е така приказно.Французите не обичат да подаряват цветя и да правят романтични изненади.  На първа среща най-често канят на закуска или обяд. Там поканата за вечеря се смята за неуважение по отношение на жената.  Повечето французи са готови да платят цялата сметка, но това е само в случай, че жената им е харесала.

Процентът на разводите във Франция е най-висок от всички останали европейски държави. Ранните бракове са рядкост, както и ранните бременности.  Във Франция мъжът е глава на семейството.  Но той не е длъжен да осигурява всички средства в семейния бюджет. Според статистиката,  в 48 % от френските двойки жените печелят повече от мъжете.

В Германия пък са много актуални браковете по сметка.  Най-често там мъжът е по-възрастен и по-богат от булката. В Германия понятието ‘жиголо’ е непонятно. Германецът не може да си представи как един мъж може да живее за сметка на жена.  Затова те избягват кариеристките - за тях е недопустимо жената да е по-успчла от мъжа  и във финансово, и в социално положение.

Едновременно с това, в Германия, ако ви харесва мъж,  можете да го поканите първа на среща. Ако след първа среща мъжът покани дамата на кино или да ресторант, значи намеренията му са сериозни. Немецът не кани на втора среща само за забавление.

В шведските семейства работят и мъжът, и жената. Най-често съпрузите имат отделни сметки в банката. Храната и режийните разходи се плащат съвместно, но що се  отнася до останалото /облекло, козметика и др./,  всеки харчи свои средства.  В скандинавската страна е напълно нормално в ресторант мъжът и жената да получат отделни сметки и всеки да плати от собствения си джоб. Що се отнася до срещите, всеки плаща за себе си.

Италианците са щедър народ, но трябва да сте предпазливи към тяхната щедрост, защото всеки подарък там се прави с умисъл. Ако сте приели подарък, значи трябва да се отплатите с услуга.  А ако италианец ви се кълне в любов, не бързайте да му се доверявате.  

На среща италианците канят в ресторант, защото  в тази страна  съществува култ към храната.  Италианските мъже почитат майките си като Богородица и я боготворят. Повечето от тях са ‘мамини синчета’ и дори и в зряла възраст живеят на принципа ‘мама каза’.

В Испания жените са независими и там не е прието да се ухажва жена, да й се плаща сметката и да се изпраща до дома. Ако испанец покани жената на кафе или на обяд - той има чисти намерения, но ако я покани на вечеря - той е повече от заинтересован... 90 % от испанските мъже до 35-годишна възраст живеят с родителите си.  Те не  бързат да се сдобият с постоянен партньор.  Много често двойки се срещат с години, а не познават родителите на партньора си. Но ако испанец ви запознае със семейството си - най-вероятно се готви да ви предложи брак.

В Китай на първа среща мъжът отива с най-добрия си приятел, за да може той цяла вечер да го хвали колко  е умен и добър. Любопитно е, че именно приятелят плаща сметката.

Китайците разговарят шумно и се шегуват, затова те определят срещите си в ресторанти и кафенета. Мъжете по принцип са много щедри и винаги плащат цялата сметка, при това незабелязано от спътницата си. След вечеря  мъжът изпраща дамата до дома й. И нещо много любопитно - често се случва, идвайки на гости при своята приятелка, китаецът да  започне да носи в дома  й свои вещи - четка за зъби, дрехи, дори компютъра си, и то без да иска разрешение, без да обяснява намеренията си и, дори в случаите, когато за интимност и дума не е ставало, а връзката е в ранен стадий... Това, обаче, нищо не означава и още на следващия ден той може да изчезне, като остави  вещите си в дома на дамата. Но ако е настроен сериозно, от китаеца няма по-добър съпруг. Процентът на разводите в тази страна е много нисък.

Да се омъжиш да японец е много сложно, ако жената не е родена в Япония.  В тази страна понятието изневяра не съществува. Наличието на любовница се смята за нещо съвсем нормално. Но японците не напускат съпругите си и винаги спазват  строга субординация - съпругата е спътница в живота, а любовницата е временно явление.

В Америка съществува култ към семейството.  И въпреки това, в 47 % от семействата най-малко единият от съпрузите има втори брак, а процентът на разводите е един от  най-високите в света.  Това се дължи на факта, че американците ценят щастливия модел на семейство и,  ако в дома няма емоционален  комфорт, те  лесно се решават на развод. Повечето американци твърдят, че главното в отношенията им е любовта и, ако тя е отлетяла, няма смисъл да живеят заедно.

Разбира се, и сред американците се срещат романтици, но те са малцинство. В  Америка не е прието да се изпраща дамата до дома й, обикновено тя се прибира с такси или със собствената си кола, дори и ако двойката е прекарала нощта заедно. А що се отнася до секса - той може да се случи и на първа среща, и по-късно - важни са усещанията, т. нар. ‘химия’, от която зависи развитието на отношенията...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!