Лековитата бреза

Известно е, че брезата спомага за облекчаване на болките в ставите. Чаят  от бреза е отличен тонизиращ, диетичен и много полезен природен продукт. Листата на бялата бреза са богати на активни вещества като флавоноиди, етерични масла,  танини, витамин С и др.  Най-често използвани в народната  медицина са именно  листата на това дърво.

Листата от бреза имат силен диуретичен ефект, без да натоварват бъбреците.  Затова те се препоръчват при бактериални инфекции на пикочните пътища и уретрит.

Чаят от листа на бяла бреза е предпочитан за пречистване на кръвта, тъй като освобождава бъбреците от соли, песъчинки и камъни. За да си приготвите чай, залейте 1 чаена лъжичка наситнени листа с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете ги да се запарят за 10 минути, след което прецедете запарката. Пийте чая между храненията /по 1 л на ден/, като след чая пиете и вода.

Многобройни изследвания показват, че чаят от бреза  стимулира стомашната дейност влияе благоприятно върху обмяната на веществата, извежда бързо токсините от организма и помага за разбиване на камъни в бъбреците. Той помага при мигрена, незарастващи рани и язви, отоци, артрит, радикулит , ревматизъм, подагра, камъни в бъбреците и жлъчката. Доказано е, че той помага и при кашлица и бронхит.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!