Кои са препъникамъните пред отслабването?

Имате нужда да свалите няколко килограма. И всяка неделя си казвате, че от понеделник слагате край на безразборното хранене и започвате здравословен хранителен режим.  Това решение обаче  трае кратко. А има няколко препъникамъни, които пречат на решението за промяна. Какво са те?

Липсата на план. Често си мислите, че можете да отслабнете, без да променяте начина си на живот и започвате временни радикални диети. А те обикновено не дават никакъв резултат или пък свалените килограми бързо се връщат. Затова трябва да сте наясно, че диетата е сериозна работа  и изисква подготовка, разработена стратегия и тактика.

Липса на воля. Когато не можете да изядете това, което в момента ви се иска, изпадате в депресия.  Не трябва обаче да превръщате храната в култ. И си помислете за новите дрехи, които ще си купите за новата по-слаба фигура.

Влияние на околните. Много често вие се храните, защото околните го правят, или  защото ви се подиграват, че отново сте на диета, или пък, ако сте на гости и не искате да обидите домакинята, която настоятелно ви кани да опитате  сладкиша й …

Умора. Трябва да се наясно, че умората напада не само тялото, но и волята. Според специалистите умората предизвиква остър пристъп на глад, като най-често ви се прияжда сладко, особено ако става дума за умствена умора.

И накрая трябва да знаете, че навиците за преяждане и неправилно хранене са като наркотична зависимост - борбата е трудна и изисква упоритост, постоянство  и дори инат...


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!