Как да се отслабне през есента?

През този сезон в дъждовното време е трудно да се принудим да станем рано за крос, карането на колело не носи удоволствие, а вечер е по-приятно да се излегнем пред телевизора, вместо да спортуваме. Освен това през есента се понижава настроението, натоварването в службата е по-голямо, а светлата част на деня - по-кратка. Важно е да се знае обаче, че есенната диета е ефективен начин да подобрим и настроението, и фигурата си…

Когато намалява светлата част на деня, организмът се нуждае повече от сън, а не толкова от храна. Затова спете с 1 час повече - това ще компенсира умората и апатията.

През есента изобилието на  сезонни плодове и зеленчуци наистина е огромно. Затова си хапвайте повече  от тях и си измисляйте нискокалорични ястия.

Спортувайте. Може да си вземете карта за фитнес, а може и да потичате или походите бързо преди вечеря - това ще ви помогне да избегнете преяждането преди сън.

Важно е да се знае, че по време на есенната диета не трябва да се отказвате напълно от въглехидратите. Напротив - включете в менюто си още една порция зърнени храни.

Яжте месо - витамин В12, който се съдържа в него подобрява обмяната на веществата.  Хапвайте и топли зеленчукови супи. Те не само ще ви стоплят в мрачното време, но и ще утолят глада ви без излишни калории. Гответе на пара.

Сутрин и следобед хапвайте между храненията, но не сладки закуски, а плодове или обезмаслени млечни продукти. Два пъти седмично може да си позволите бяла захар, мед или сушени плодове, както и ядки - те дават енергия.

Ако сте много гладни преди сън, хапнете диня или пъпеш. Тези плодове са сладки, но пък нискокалорични и практически напълно се състоят от вода. Те  обаче ще ви дадат усещане за насищане и добре се усвояват.

Направете си спа вкъщи. Ако вземете вана, използвайте различна пяна, антицелулитни скрабове или друга козметика, която позволява да отслабнете без усилие...


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!