Как да изберем училище за нашето дете?

Всички знаем, че училището е важно за всеки човек и понякога от него зависи това как ще се развием в личен и най-вече в професионален план. Много важно е и това на какви учители ще попаднем, тъй като всички сме имали поне един учител, който ни е вдъхновни и ни е накарал да виждаме света по различен начин, по-хубав. 

Ето някои идеи за избор на училище:

- Добре е да проверим всички училища в нашия град. Ако са повече от едно, то може да направите справка за това кое е най-елтино, или може би по-правилно е да кажем кое е с най-добри отзиви сред хората. 
- Добре е да сме наясно какво желае детето ни и в кава сфера иска да се развива то. Ако все още не знае, е добре да му подадем ръка и да му помогнем в избора. За жалост, от личен опит мога да кажа, че не винаги сме наясно какво точно искаме и често се случва така, че да променим изцяло посоката си след завършване на висшето си образование. Дали заради професия, дали са финансови причини, няма значение. Все по-често се развиваме в сфера, която е далечна от това, което сме завършили. 
- Хубаво е да се срещнете с преподавателите и да усетите енергията им и тази на училището. Вие сами ще разберете дали мястото е подходящо. 
- Ако е профилирино училище - проучете внимателно коя специалност какво ще донесе на детето ви като ползи и шанс за развитие след това.

Ами, това са само малка част от нещата, които да предприемете при записване на детето ви в училище. 
Вижте повече информация едно от Основните училища в Младост, София - 82. ОУ Васил Априлов.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!