Да изчистим кожата с... аспирин

Аспиринът може да се използва и в козметиката като чудесен ексфолиант. Той успешно отстранява мъртвите клетки, без да засяга здравите, и пази от запушване на порите. Нещо повече, аспиринът, който съдържа салицилова киселина, прониква в дълбоките слоеве на кожата и лекува дерматологични проблеми - пъпки и акне, тушира зачервяванията и подпухналостта.

В козметиката трябва да  се използва т. нар. ‘гол’ аспирин, т.е. без защитно покритие. Счукайте 5-6 таблетки, капнете в тях малко  топла вода, за да ги разтворите на паста. С леки масажиращи движения нанесете маската на лицето и шията, заобикаляйки зоната около очите. След 15-20 минути отстранете маската с  хладка  вода и нанесете овлажняващ крем.

Тази аспиринова база действа много ефективно, ако се смеси с прясно изцеден лимонов сок. След като постои 10 минути, маската се отстранява с тампон, напоен в разтвор от сода за хляб и вода, който неутрализира салициловата киселина.

Изключително подходяща  за суха и нормална кожа е маската от 7-8 аспирина на прах смесени с гел алое вера /има го в аптеките/ или мед. За мазна кожа пък е подходяща маската от 7-8 аспирина, разтворени в 3-4 с.л. кисело мляко и 1 с.л. мед.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!