5 храни за повишаване на имунитета

Всеки човек предпочита да повиши имунитета си по натурален начин и с натурални съставки като някои плодове, зеленчуци, подправки, водорасли и т.н. Ето 5 храни, които ще повлияят благоприятно на вашата имунна система:

1. Чесън
Още от древни времена чесънът се използва като лекарство, освен това може да се добавя към много ястия за допълнителен вкус. Той съдържа съединения като алицин, диалил дисулфид и s-алил цистеин. Не е чудно, че чесънът може да укрепи имунната ви система, да повиши защитните сили на тялото ви и да има положителен ефект върху кръвното налягане и високите нива на холестерола.

2. Джинджифил
Може да помогне за намаляване на възпалението и успокояване на извисеното гърло, както и при гадене. Джинджифилът помага при болки в стомаха, при настинка.

3. Куркума
Куркумата се бори с възпалението и дори да има положително въздействие при остеоартрит и ревматоиден артрит. Добавете го към чая си от джинджифил, който е най-ефективен в комбинация с черен пипер (помага ви да усвоите куркумата), канела, лимон и мед. Това е истински имуностимулатор.

4. Спанак/къдраво зеле
Зелените като спанак и зеле могат лесно да бъдат наречени суперхрани, защото са богати на антиоксиданти и витамини. Спанакът, например, е пълен с антиоксиданти и бета каротин, докато къдравото зеле може да ви помогне да имате гладка кожа и да предотвратите заболявания като Алцхаймер или артериосклероза. Можете да включите повече зелени храни в храната си, като ги добавите към смутита и салати.

5. Боровинки
Боровинките са не само вкусни, но и богати на антиоксиданти. И ние знаем, че антиоксидантите предпазват телата ни от увреждането на свободните радикали. Освен това боровинките са питателни и добър източник на фибри, витамин С, витамин К и манган. Не на последно място, боровинките са в състояние да понижат кръвното налягане.

Правилното хранене е един от най-важните фактори, допринасящи за здравата имунна система. Добавки като CoQ10, Blue-Green Afa Algae, Colactive 3 и др. също имат доказано положително въздействие, но не забравяйте първо да се консултирате с лекар.

Вижте повече в уебсайтът https://aquasourceproducts.co.uk/.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!